Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Antigonea u themelua nga Pirro,  mbreti I Molosëve , në vitin  295 para Krishtit. Molosët ishin një nga tre fiset (e  Epirit  (në jug te Shqipërisë së Sotme dhe veriun  e Greqisë), i cili u kthye në një shtet te fortë gjatë kësaj periudhe. Antigonea  u zhvillua si një qendër e rëndësishme ekonomike, sociale, kulturore dhe politike. Në në fund të shekullit te 3-të dhe në fillim te shekullit te 2-të para Krishit mori formën e “polis” (qytet – shtet) dhe u kthye në një nga vendet më të rëndësishme të antikitetit.

DOKUMENTE BASHKANGJITUR

Shkarko Dokumentin