Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Lundroni në këtë Seksion

Kamela Banushi është lindur më 31 Tetor 1993. Që prej Majit 2024, ajo mban postin e Drejtorit të Kabinetit në Ministrinë e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit.
Përpara kësaj detyre, nga Korriku 2018, Kamela Banushi ka punuar në Ministrinë e Mbrojtjes, fillimisht në pozicionin e specialistes së financës, për t’u emëruar më pas si “Shefe Finance” në qershor të vitit 2021.
Në vitin 2015 është diplomuar me rezultate të larta në Fakultetin e Ekonomisë në Universitetin e Tiranës, në degën Ekonomiks, për të cilën në vitin 2017 mori titullin Master i Shkencave. Prej disa vitesh ka ushtruar profesuonin e saj në disa kompani të ndryshme me fokus në Menaxhimin Financiar, në kuadër të të cilit ka ndjekur dhe disa trajnime, brenda dhe jashtë vendit ku përmendim kursin e specializuar në Menaxhimin Ndërkombëtar të Mbrojtjes në Shkollën e Pasuniversitare të Marinës në Kaliforni në vitin 2022.
Përtej punës në profesion, Znj.Banushi është tejet e angazhuar në çdo nismë rinore që ka për qëllim përfshirjen e të rinjve në vendimarrje dhe fuqizimin e zërit të tyre në hartimin e politikave gjithmonë e më të mira për qytetarët. Po kaq e angazhuar është edhe në aktivitete dhe veprimtari komunitare, për të qenë në lartësinë e duhur për përfaqësimin e qytetarëve dhe për të përcjellë problematikat dhe shqetësimet e tyre në Këshillin Bashkiak të Tiranës.