Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Aktivitete në 25-vjetorin e Ditës së Rinisë. Ministria e Kulturës, Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, në bashkëpunim me Bashkinë e Tiranës, ka hartuar një kalendar të ngjeshur aktivitetesh rinore, të cilat do të kulmojnë në datën 8 Dhjetor, Ditën Kombëtare të Rinisë.

 

Street Art Albania, 8 dhjetor, ora 11:00-12:00, Tiranë

Dokumentari “110 vjet me himnin e flamurit”, 7 dhjetor, ora 10:00, AQSHF

Projeksion i filmit “Agon”, 7 dhjetor, ora 12:00, AQSHF

Street Art Albania, 8 dhjetor, ora 11:00-12:00, Tiranë

Në bashkëpunim me shkollën e mesme të përgjithshme ” Janaq  Kilica”,“Trashëgimia Kulturore si pasqyrim i identitetit dhe vetëvlerësimit”, 7 dhjetor, ora 11:00, Parku Arkeologjik, Apolloni

Ekspozita “ONUFRI XXI SiO2 – Arsyeja e Brishtësisë”, GKA

Ekspozitë vetjake, Artur Gorishti, 70 punime, 29 nëntor- 9 dhjetor, GKA

Takim poetik me nxënës të shkollës Petro Nini Luarasi. Të ftuar: ish-studentet e dhjetorit, pjesëmarrës të lëvizjes së parë pluraliste në Shqipëri, 7 dhjetor, ora 12:00, MHK

Projeksion i dokumentarëve “Nënë Tereza” dhe “Anija”, 8 dhjetor, ora 10:00, AQSHF

ZAK Butrint do te organizojë Ditën e Butrintit në mjediset e filialit të Universitetit të Tiranës në Sarandë, 8 dhjetor, ora 10:00

“Fundi dhe Fillimi”, projekt multidisiplinor i arteve, i cili do të zhvillohet me rastin e 25 vjetorit të fillimit të ngjarjeve të dhjetorit 1990 në ish- Institutin e Lartë të Arteve , sot Universiteti i Arteve Tiranë, 8 dhjetor, ora 18:00

Ekspozitë Multimediale, Foto-artikuj –video- muzikë dhe rrëfime-Harta e rrgëtimit problematikave dhe sfidave të rinisë shqiptare nga vitet 70 e deri më sot, 8 dhjetor, ora 19:00, Tulla Culture Center

Programi edukativ “Arkeologu i Vogël” me nxënësit e klasës IV të shkollës “Protagonistët”, 10 dhjetor, ora 10:00, MHK{:}