Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Eventi promovues për aplikacionin TEA 2.0

I nderuar Kryeministër, Të nderuar kolegë e pjesëmarrës, Kalendari kulturor dhe artistik i Shqipërisë turistike është një prioritet i rëndësishëm, e që tashmë vjen në mënyrë interaktive dhe gjithmonë e më të larmishme përmes apl...

Përfundimi i Monumentit “Albanian Key”

“Të mendosh është e vështirë, prandaj shumica e njerëzve vetëm gjykojnë”, thotë Carl Jung. Të gjykosh, është patjetër shumë e lehtë dhe e natyrshme. Por, përpara se të biem secili nga ne në kurthin e preferencave dhe gjykimeve e...

Eja puno në turizëm

Të nderuar…. Një muaj më parë, në Konferencën dedikuar masave të marra për të garantuar një sezon të suksesshëm turistik në Shqipëri, Kryeministri Rama ndau historinë e një prej arkitektëve më të mëdhenj në botë, që kisht...

Forumi i Inovacionit

Kur Shqipëria luhatej në nivele papunësie prej 16-17%, me mbi 30% për të rinjtë, si dhe njëra prej normave më të lartave në rajon, premtimi për të zbritur në një nivel papunësie njëshifror dukej ose imagjinatë e ekzagjeruar, ose një...

Zgjidh të vendit

“Shqiptarët janë si gurët e kalldrëmit, të bashkuar në një rrugë të gjatë që çon drejt një të ardhmeje të ndritur dhe të begatë”, shkruante Konica, në një dell të rallë optimizmi 100 vjet më parë. Megjithatë, për shumë k...

Java Kulturore Franceze

I nderuar Kryeministër E nderuar Znj. Ambasadore (Suard) Të nderuar të pranishëm Në vizitën e tij zyrtare si i pari kryetar shteti i Francës në Shqipëri, Presidenti Macron evokoi largpamësinë e Justin Godart, mikut të pavdekshëm të Shqi...