Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Një bienale që gjithmonë e më shumë është art. Edhe pse bëhet fjalë për edicionin e Bienales së Arkitekturës në Venecia, që kurohet nga Rem Koolhaas dhe hapet më 4 qershor. Shqipëria përfaqësohet në këtë edicion me dy artistët Adrian Paci dhe Edi Hila, me temën “Potential Monuments of Unrealised Futures” (Monumentet potenciale të së ardhmes se parealizuar) që kurohet nga Beyond Entropy Europe (përfaqësuar nga Jonida Turani dhe Stefani Rabolli Pansera), njëkohësisht dhe ideatore e pavijonit të Angolës Bienalen e shkuar, që u shpall dhe fituese e “Luanit të Artë” si përfaqësimi më i mirë kombëtar.

Artikulli i plotë: Mapo