Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Violinisti Alban Pengili i cili jeton prej vitesh në Gjermani vjen në Shqipëri në kuadër të projektit “Brain Map”. Në koncertin e tij të parë në Tiranë, Alban Pengili do të interpretojë  “24 Capricci”, Niccolo Paganinit & Albanian Labyrinthe Harmonico.

“Brain Map” është një nismë e Institutit Gëte në Evropën Juglindore dhe Azinë Qëndrore. Projekti fton artistë që jetojnë në Gjermani, për të shkëmbyer përvojat me skenën kulturore të vendeve të tyre. Në këtë mënyrë, artistë të rinj dhe studentë Shqiptarë mund të përfitojnë nga përvoja e bashkatdhetarëve të tyre që jetojnë në Gjermani.

6 tetor, ora 19.00, Teatri Kombëtar i Operas dhe Baletit, Tiranë{:}