Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

SOT, MË DATË 8 KORRIK, BERATI FESTON 7 – VJETORIN E PËRFSHIRJES SË QYTETIT NË MBROJTJEN E UNESCO-S.

QENDRA KOMBËTARE E MUZEUMEVE SË BASHKU ME DREJTORINË RAJONALE TË KULTURËS KOMBËTARE NËN LOGON “8 KORRIK – BERATI QYTET NË TRASHËGIMINË BOTËRORE” DO TË ORGANIZOJNË NJË SËRË VEPRIMTARISH QË SYNOJNË PROMOVIMIN E VLERAVE TË TRASHËGIMISË KULTURORE.

 

AXHENDA E VEPRIMTARIVE:

10.00 – ÇELJA E WORKSHOOP-IT “EDUKIMI NËPËRMJET TRASHËGIMISË KULTURORE” ME PJESMARRJEN E TË RINJVE TË QYTETIT QË KANË INTERESA NË TRASHËGIMI DHE GJUHËT E HUAJA TË CILËT GJATË VERËS MUND TË SHËRBEJNË SI VULLNETARË PRANË MUZEUMEVE.

11. 30 – EKSPOZITË FOTOGRAFIKE “THESARE TË QYTETIT”, NË MUZEU IKONOGRAFIK ONUFRI.

PËR TË GITHË VIZITORËT DO TË SHPËRNDAHEN KARTOLINA “BERATI QYTET I TRASHËGIMISË BOTËRORE” SI DHE FLETËPALOSJE TË NDRYSHME.

NË KËTË DITË TË SHËNUAR TË TRASHËGIMISË KULTURORE HYRJA NË MUZEUME DHE NË SITIN HISTORIK ËSHTË E LIRË NGA ORA 9.00 DERI NË ORËN 20.00.

DRKK-BERAT OFRON GJITHASHTU GUIDA NË ITENERARET TURISTIKE.{:}