Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Ekspozita “Bunker Albania” nga Robert Hackman në Muzeun Historik Kombëtar sjell një pamje të bunkerëve të mbetur në Shqipëri. Bunkerët jashtë dhe brenda ambiente, tveransformimet  në vende kulinarie, apo vende banimi, shkatërrimet në vite dhe marrëdhënia e njërëzve me bunkerët.  Askush nuk e di saktësisht se sa bunkerë u ndërtuan nga rregjimi komunist në Shqipëri. Është e pamundur t’i numërosh sot, sepse shumë prej bunkerëve janë shkatërruar, të tjerë janë ricikluar apo ripërdorur. Numrat që përmenden shpesh janë 500,000 e madje deri në 700,000. Ekspozita mbështetet nga Ministria e Kulturës.

22 tetor, ora 17.30-21.00, MHK{:}