Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

FESTIVALI NDËRKOMBËTAR I TEATRIT “BUTRINT 2000” NISI ME SHFAQJEN E TRUPËS BULLGARE “DEKAMERONI” SIPAS GIOVANI BOCCACCIO, VËNË NË SKENË NGA REGJISORJA DIANA DOBREVA.

ELEKTRA ” ME REGJI NGA REGJISORI LAERT VASILI MERR PJESË NË FESTIVALIN NDËRKOMBËTAR TĒ TEATRIT ” BUTRINTI 2000″, 20 KORRIK, ORA 21:30

SHFAQJA ” ELEKTRA” KA NJË KASTË TË TALENTUAR AKTORËSH QË JANË PJESË E TRUPËS SË TEATRIT ALEKSANDËR MOISIUT SI ERALDA ÇAUSHI NË ROLIN E ELEKTRËS , AMOS MUJI ZAHARIA NË ROLIN E ORESTIT , MIMOZA MARJANAKU NË ROLIN E KLITEMNESTRËS, VILMA HODO NË ROLIN E KRISOTEMËS, SUELA BAKO NË ROLIN E KORIFESË, GJERGJ DOÇI NË ROLIN E KUJDESTARIT, BESMIR BITRAKU NË ROLIN E EGISTIT DHE XHEJN FAMA NË ROLIN E PILADIT.

NË DATËN 21 KORRIK DO TË PERFORMOJË SHFAQJA MAQEDONASE “LISISTRATA” E TEATRIT TË SHKUPIT, ME REGJI NGA NATASHA POPLAVSKA.

KY FESTIVAL REALIZOHET ME MBËSHTETJEN E MINISTRISË SË KULTURËS, MINISTRISË SË ZHVILLIMIT EKONOMIK, TURIZMIT, TREGTISË DHE SIPËRMARRJES, AGJENCISË KOMBËTARE TË TURIZMIT, INSTITUTIT ITALIAN TË KULTURËS, POSTËS SHQIPTARE.{:}