Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Në arenën e Cirkut Kombetar shfaqet premiera “Udhëtim në Kohë”.

Në këtë projekt brenda një ore shikuesi do të njihet me personazhe shumë të dashur dhe të preferuar si Pinoku, Tomi dhe Xherri, Piratët, Zana e përrallave, etj. të cilët me magjitë e Merlinit do të shfaqen me gjithë fuqinë e tyre në arenën e cirkut.

Shfaqja do të vazhdojë në muajt Maj-Qershor 2016 çdo të shtunë e të dielë në orën 11:00, por edhe në ditë jave me shfaqje të organizuara me shkollat dhe kopshtet e kryeqytetit dhe qyteteve pranë Tiranës. Në role kryesorë: Uljan Xhani, Bledian Balla, Julian Kazazi; Ideimi i Projektit:                            Kujtim Dumi; Drejtimi Artistik & Regjia: Alketa Haxhiu; Dirigjimi&formulimi muzikor: Saimir Çili; Grimi: New Generation – Qendër Multifunksionale

7 maj 2016, ora 11:00

Në datat 9 dhe 10 maj 2016, ora 18:00, në arenën e cirkut do të organizohet projekti “Guidë   Gala”. Ky projekt do të kurorëzojë artistikisht aktivitetin e zhvilluar gjatë vitit 2015 në dy faza me shkollat e ciklit 9 vjeçar të Tiranës. Është ky një bashkëpunim i Cirkut Kombëtar dhe i Drejtorisë Arsimore Rajonale Tiranë, nëpërmjet të cilit të rejat dhe të rinjtë e talentuar do të shprehin talentin e tyre në këngë, kërcim, cirk, aktrim, recitim, Miss dhe Mister Guida. Në përfundim të natës së dytë do të shpallen fituesit  për çdo disiplinë dhe do të vlerësohen me trofetë përkatës.

Në 15 maj 2016 realizohet në arenën e cirkut nga trapezistja franceze Marie Mercadal spektakli “Si një pikë uji në një çantë dore”. Eshtë ky një bashkëpunim i Cirkut Kombëtar, i Aleancës Franceze dhe i Ambasadës Franceze Tiranë{:}