Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Dejan Čančarević lindi Pančevo (1975) është i ftuari më i ri në Rezidencën letrare “POETEKA – Tirana in Between”. Ai është poet dhe prozator serb i diplomuar në Fakultetin e Filologjisë në Beograd (ku ka kryer edhe master në letërsi – 2008). Ai ka gjithashtu një diplomë-master në teorinë e artit dramatik dhe të mediave, pranë Fakultetit të Arteve Dramatike në Beograd (2013). Prej dhjetë vjetësh Dejan Čančarević i është bashkëngjitur dhe jep kontribut pranë një reviste për art dhe letrërsi (Kvartal Pančevo).

Ky autor është i interesuar kryesisht ndaj poezisë dhe mundësive multimediale të saj, ndaj dhe prezantimet letrare të tij priren drejt kërkimit të ideve të reja dhe përvojave bashkëkohore në këto fusha.

Veprat e këtij autori janë promovuar në takime të rëndësishme letrare në Serbi dhe rajon në rajon si dhe në veprimtari poetike në Austri, Suedi, etj.

Dejan Čančarević si mësues i letërsisë në një shkollë të mesme në qytetin e tij dhe si koordinator i veprimtarive në OJQ “Omnibus”.

Nga viti 2005 deri në 29012 Dejan Čančarević ka botuar 4 libra. Krijimtaria e tij është prezantuar në disa antologji, të publikuara në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Mal të Zi dhe Serbi. Pjesë nga kjo krijimtari është publikuar në shumë revista letrare të rajonit dhe është promovuar në festivale dhe rezidenca letrare europiane.

Mes viteve 2001 dhe 2005 ai ka realizuar disa dokumentarë mbi fëmijët në medie dhe i mjaft radiodramave.

Për më shumë mbi krijimtarinë dhe aktivitetin e tij letrar ndiqni:

www.insomnija.blogspot.com (translations, video, audio & photo links).

_________

Rezidenca letrare “POETEKA – Tirana in Between”, e themeluar për herë të parë në Shqipëri nga POETEKA në mars të vitit 2013, e ka zhvilluar veprimtarinë falë bashkëpunimit me rrjetin TRADUKI, me Ministrinë e Kulturës së Republikës së Shqipërisë, me Ambasadën Gjermane në Tiranë, Fondacionin kulturor të Liechtensteinit, u ka ofruar mundesi krijuese dhe bashkëpunimi 22 shkrimtarëve dhe përkthyesve letrarë europianë, duke sjellë gjithashtu përmes tyre pasurimin e skenës kulturore shqiptare.

Maj 2016{:}