Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

29 shtatori është dita kur kujtojmë me respekt trashëgiminë kombëtare shqiptare, pjesë e trashëgimisë europiane, kur të gjitha vlerat e saj materiale e jomateriale bëhen një së bashku me njerëzit që  i krijuan dhe i ruajtën për t’ua përcjellë brezave si dëshmi e identitetit kulturor dhe evropian. Mirënjohje  kontributit të restauratorëve, arkitektëve, studiuesve, bartësve të folklorit dhe artizanëve, të gjithë atyre, që i dhanë kuptim TRASHËGIMISË.

Ministria e Kulturës e konsideron këtë ditë  një moment ballafaqimi, reflektimi dhe përballje idesh dhe projektesh.

Atu ku e Shkuara Pasuron Të Ardhmen.

Lnku i aktiviteteve në të gjithë vendin:  https://issuu.com/min_kultures/docs/kalendari_i_aktiviteteve_per_ditet_{:}