Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Pjesëmarrje e suksesshme e Shqipërisë në thirrjen “Përkthime letrare” të Programit Evropian “Evropa Krijuese”.

Shërbimet e Komisionit Evropian, sapo njoftuan që, nga 15 shtëpi botuese që paraqiten projekt propozime në këtë thirrje, 5 prej tyre janë përzgjedhur fituese, me një vlerë totale prej 308743.68 Euro të financuara nga Bashkimi Evropian.

Ministria e Kulturës, tashmë në vitin e dytë si pjesëmarrëse e këtij programi evropian përgezon shtëpitë botuese fituese në këtë thirrje:

-BOTIME PEGI SHPK;

-ALBAS;

-Publishing House DITURIA;

-DUDAJ GROUP SH.P.K;

– Publishing House Fan Noli.{:}