Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Festivali i Klarinetës dhe Improvizimit Muzikor ka mbërritur në edicionin e tij të dytë. Ky festival do të zhvillohet në dy qytete: Tiranë dhe Përmet. Në datat 21, 22 dhe 23 maj ai do të zhvillohet në Tiranë, duke nisur me konkursin e klarinetistëve të rinj dhe më pas me klarinetë jazz dhe improvizim.

Konkursi i klarinetistëve të rinj (moshat nga 16 – 24 vjeç) organizohet nga Shoqata e Klarinetistëve Shqiptarë dhe Improvizuesve Muzikorë. Në program përfshihet repertori klasik, repertori shqiptar, si dhe Jazz improvizim. Festivali organizohet me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës.
21 maj, ora 12.00-konkurs i klarinetistëve të rinj, Universiteti i Arteve
22 maj, ora 19.00-klarineta klasike, Universiteti Kristal
23 maj, ora 20.00-klarineta jazz&improvizim, Universiteti i Arteve
24 maj, Koncert Gala – Përmet{:}