Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Festivali “Pianisti i Ri” në edicionin XXI do të zhvillohet në Tiranë, në datat 3-5 qershor 2016. Koncerti  ” Magjia Pianistike”, i cili organizohet në vigjilje të 70- vjetorit të Liceut Artistik “Jordan Misja”, organizohet nga EPTA -Albania me 5 pianistë , fitues te çmimeve të para  të festivaleve  “Pianisti i Ri”,(1995-  2015). Unik në llojin e vet, ky koncert bashkon nxënës , studentë e pianistët koncertistë, ish -nxënës të Liceut Artistik,  që  luajnë  nga 2 deri në 10 duar në dy piano. Interpretojne  nxënëset  Iva Zurbo e  Rejsi Prosi, studentja Jonida Lazellari dhe pianistët koncertistë,  Herton Mikeli e Desar Sulejmani, njëherësh dirigjent dhe ideator i këtij koncerti.

Në program :  Schuman,Liszt, Rahmaninoff, Paderwski, Piazzolla, Shevillard e Lavignac dhe kompozitori shqiptare, Ramadan Sokoli..

4  qershor 2016 ora, 19: 00,  Universiteti  Arteve{:}