Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Qendra Kombëtare e Kinematografisë njofton se ditën e mërkurë, datë 15 tetor mblidhet Këshilli i Miratimit të Projekteve për të shqyrtuar projektet për film artistik të metrazhit të gjatë.

U paraqitën në konkurrim 14 projekte nga të cilët, 2 u skualifikuan për mangësi në dokumentacion.

Projektet e skualifikuara janë:

Titulli Skenari Regjia Produksioni
1 Rahela Agim Sopi Agim Sopi S-Factory Pctures
2 Armiqtë e popullit Aldo Shllaku Robert Budina Aeternum Artworks

 

Këshilli Miratues i Projekteve do të shqyrtojë këto 12 projekte:

Titulli Skenari Regjia Produksioni
1 E penguara Robert Budina Robert Budina Era Film
2 Elvis kthehet në shtëpi Jonathan Preece  /

Fatmir Koçi

Fatmir Koçi KKOCI PRODUCTIONS
3 Fuck off Kristaq Mitro Kristaq Mitro AlbaSKY
4 Fusha Flamur Topi Namik Ajazi Mediavision
5 Gold Bujar Alimani Bujar Alimani ’90 Production
6 Kordelia Spartak PECANI

Lulzim Lekdushi

Spartak Pecani S.A.E. TRIMEX
7 Kutia Artan Minarolli Artan Minarolli Bunker Film
8 Mogadisho 23 Saimir Kumbaro Saimir Kumbaro Kinostudio Dardan
9 Ndërkombëtarët Ylljet Aliçka Pluton Vasi /

Ervin Kotorri

ARTFILM P&D
10 Në anën tjetër të detit Pierre MAILLARD

Spartak PECANI

Pierre MAILLARD CAB Productions SA

/ ECLIPSE SA Film

Production

11 Takohemi në qiell Besnik Bisha Besnik Bisha B&G Production
12 Të thyer Edmond Budina Edmond Budina A.B. Film

 

Anëtarët e Këshillit Miratues të Projekteve të QKK janë:

1. Z. Artur Dauti                         Anëtar
2. Z. Bashkim Hoxha                  Anëtar
3. Z. Dionis Papadhimitri            Anëtar
4. Z. Dritan Huqi                        Kryetar
5. Z. Fatos Baxhaku                   Anëtar
6. Z. Stefan Çapaliku                  Anëtar
7. Z. Xhevdet Feri                       Anëtar

Për më shumë mbi anëtarët e KMP-së, ju lutemi të vizitoni www.nationalfilmcenter.gov.al{:}