Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

[metaslider id=9492]

 

TAW – Short Abstract

Ministria e Kulturës së Shqipërisë dhe TAW – Javët e Arkitekturës në Tiranë 2014 – “Duke Përfytyruar Qytetet e së Ardhmes” [15 Shtator – 12 Tetor 2014] ftojnë studentët e rinj dhe arkitektët, në një garë të hapur ndërkombëtare për konceptet e dizajn me temën:

“Lost Architecture – Duke Përfytyruar Sheshet e Reja Të Qytetit”.

Pjesëmarrësit janë të ftuar të propozojnë zgjidhje për hapësirat e sheshit Piramida në Tiranë – një vend emblematik, dikur simbol i trashëgimisë komuniste në Shqipëri dhe i ditëve pa të ardhme dhe pa identitetit, ku në 20 vite tranzicioni  shumica e periudhave të rëndësishme historike të qytetit i mbivendosen origjinës së regjimit autoritar. Një zgjidhje për bashkëjetesën harmonike të tyre ende nuk është gjetur.

Ky konkurs është pjesë e strategjisë së Ministrisë së Kulturës për të riaktivizuar hapësirat fantazëm të të kaluarës komuniste.

Konkursi është i hapur për persona fizikë shqiptarë dhe ndërkombëtar, qofshin individë apo grupe prej jo më tepër se 6 personash. Në pjesëmarrje nuk lejohen personat që janë pjesë e juries apo kanë lidhje me promovuesit apo me anëtarët e jurisë.

Më tepër detaje do të mund të gjeni në TiranaArchitectureWeek.{:}