Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro dhe Romana Vlahutin, Ambasadore e BE-së në Shqipëri në Javën e Evropës “Udhëtim përmes mrekullive kulturore dhe natyrore të Shqipërisë” ndaluan në Pogradec, në një diskutim me qytetarët mbi menaxhimin e rajonit si një destinacion turistik. Diskutimi preku menaxhimin ndërkufitar të zonës, zhvillimin e sporteve të qëndrueshme të ujit dhe ofertën e Shqipërisë për përcaktimin UNESCO të pjesës së saj të liqenit (mbështetur nga fondet e BE-së). “Ndihem krenare sepse kemi paraqitur një dosje dinjitoze dhe shpresojmë se në 2019 do të marrim OK për pranimin e Liqenit të Pogradecit në UNESCO.{:}