Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro vizitoi Hotel Vila Aleksander në Berat, një nga modelet e suksesshme të rijetëzimit të trashëgimisë kulturore. Aleksandër Nako dhe bashkëshortja e tij, pas kthimit nga Italia, kanë investuar në banesën e pozicionuar në lagjen Mangalem, Berat, duke ruajtur dhe vendosur në fokus vlerat e trashëgimisë kulturore dhe arkitektonike të banesës, tashmë e kthyer në ambient hotelerie dhe restorant, me shërbim të kualifikuar. Ky model-rijetëzim e njeh publikun me historikun e banesës, situatën urbane, arkitekturën dhe hapësirat e brendshme, duke modeluar dhe zhvilluar turizmin kulturor , që këtë vit ka një numër të lartë vizitorësh në të gjithë vendin.{:}