Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Për të festuar Muajin e Historisë Afrikano-Amerikane, Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Tiranë  organizon “Mbrëmjen e Muzikës dhe Poezisë Afrikano-Amerikane”. Në këtë shfaqje që do të jetë pa pagesë dhe i hapur për publikun, do të performojnë nxënës të shkollave të mesme të Tiranës. Nxënësit do të tregojnë sipas një linje historike të gjitha sfidat dhe betejat e këtij komuniteti – nëpërmjet personazhit të Rosa Parks, Marshimit në Ëashington, poezive të Maya Angelou, Paul Laërence Dunbar, Langston Hughes, etj. Ndërsa nxënësit e Shkollës së Mesme Jordan Misja do të performojnë pjesë xhazi dhe bluzi për të vlerësuar dhe festuar kështu kulturën Afrikano-Amerikane.

17 shkurt, ora 18:00 në Katedralen e Kishës Ortodokse në Tiranë{:}