Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Orë poetike dhe bisedë me poeten sllovene Barbara Pogačnik, në mbrëmjen e saj të fundit të qëndrimit në rezidencën e shkrimtarëve dhe përkthyesve letrarë, pjesë e programit TIRANA IN BETWEEN… (POETEKA – TRADUKI – Ministria e Kulturës)

Tradita femërore në letërsinë sllovene nuk është as e mirëfilltë dhe as traditë feministe. Një autore e rritur në mjedisin socialist të tipit të Jugosllavisë, i kërkon paraardhëset e saj në perëndim të Evropës.
Barbara Pogacnik, poetja sllovene në rezidencën e shkrimtarit në Tiranë ndan në këtë mbrëmje poetike në Tiranë interesat e saj për njohjen e rinisë dhe pjekurisë së vetëdijes femërore.

14 korrik, ora 20.00 Hemingway

{:}