Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

[metaslider id=9473]

Qendra Kombëtare e Kinematografisë për herë të parë krijon një fond për mbështetjen e filmit indipendent në Shqipëri. Mbështetje financiare deri në:

  • 2 000 000 Lekë për projekt / për 3 Filma të gjatë artistikë / minimumi  80 min
  • 500 000 Lekë për projekt / për 5 Filma të shkurter / maksimumi 30 min
  • 100 000 Lekë për projekt / për 15 Filma dokumentarë / minimumi 5 min

Projektet duhet të dorëzohen nga shtëpitë filmike brenda datës 3 shtator në QKK. Regjisorët që janë në kërkim të një shtëpie filmike duhet të dorëzojnë projektet deri në dt. 25 gusht, sepse në dt. 1 shtator QKK do të organizojë “pitching” me producentët e interesuar.

Për çdo informacion ju lutem kontaktoni në:
email: info@nationalfilmcenter.gov.al
tel. 042378004
{:}