Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Hapet ekspozita “Qytete antike dhe peizazhe shqiptare” 100 vjet-gërmime arkeologjike italo-shqiptare. Kjo ekspozitë paraqet rezultatet kryesore të bashkëpunimit italo-shqiptar në fushën e gërmimeve arkeologjike, me një histori shekullore. Organizuar nga Ministria e Kulturës dhe Instituti Italian i Kulturës në bashkëpunim më Muzeun Kombëtar dhe Institutin e Arkeologjisë, Institutin e Arkeologjisë dhe Universitetet e Barit, Bolonjës, Chieti-t, Ferrara-s, Foggia-s dhe Macerata.

12 prill 2016, ora 18:00, salla e ekspozitave, MHK{:}