Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

[metaslider id=4738]

Ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaroi inspektoi ditën e dielë punimet restauruese në Varrezat e Rrmajit. Kantieri i restaurimit ndërtohet me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës, Institutit të Monumenteve, në bashkëpunim me Famullinë e Shën Shtjefnit.

Znj. Mirela Kumbaro inspektoi nga afër punimet në kantierin restaurues për këtë objekt me përmasa shpirtërore e kulturore të një historie të largët e të afërm njëkohësisht. Një historie që flet me veprën konkrete të marterizimit, flet me gjuhën e ripërtërirjes e triumfit të së Mirës. Znj. Kumbaro vizitoi vendin ku prehet fizikisht i madhi Idromeno, çinarin që pau e u ujit me gjakun e heronjve të fesë e të lirisë, kapelën nga e cila nisi liria fetare.

4 nëntori është festa e gjithë Shqipërisë, festa e lirisë.  Ministrja Kumbaro u takua me Dom Arturin në Famullinë e Shën Shtjefnit,  në diskutime për përgatitjee e projektit të 25- vjetorit të Meshës së  lirisë .

Katedralja ShënShtjefnit: tavani i jashtëzakonshëm punuar nga Kol Idromeno- për një projekt të ri restaurimi. Ministria e Kulturës çdo ditë në mbrotje të monumenteve të kulturës.{:}