Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Kanë kaluar gjashtë vjet nga edicioni i parë i eventit  “Concerto all’alba”, pas debutimeve të mjeshtrave  Arturo Stalteri, Remo Anzovino, Roberto Cacciapaglia, Alessandra Celletti dhe Cesare Picco. Në edicionin 2016 vëmendja kthehet tek misteri i vendit të shqiponjave dhe polinstrumentisti i talentuar Robert Bisha, rrugëtimi muzikor i të clit ngërthen studimin e teknikën klasike në muzikë  në kërkim të harmonisë të muzikës bashkëkohore dhe pasurisë së folklorit.

Eventi “Concerto all’alba” krijohet mbi  ritin e rilindjes së  ditës.  Dita lind përditë. Çdo ditë përsëritet. Pavarësisht gjithçkaje. Ushqejmë të bukurën dhe jetën. Në Torre Guaceto, midis natës dhe ditës. Në mëngjesin e datës 20 gusht 2016… Vetëm në qetësinë e  agimit që zbardh, në tingujt e muzikës, në zhurmën e detit dhe erës mund të krijohet alkimia mes njeriut, natyrës dhe muzikës.

20 Agosto 2016; Riserva di Torre Guaceto

CONCERTO ALL’ALBA; Solist Robert BISHA {:}