Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Saimir Pirgu në Bolshoi Theatre

Tenori me famë ndërkombëtare, Saimir Pirgu vazhdon turin e koncerteve, këtë herë në Bolshoi Theatre, në një bashkëpunim me Orkestrën e Capitole de Toulouse, France.

Saimir Pirgu sapo mbylli koncertin e tij në TKOB, Tiranë, ku prezantoi albumin “Il mio Canto” dhe interpretoi ariet më të famshme të repertorit operistik. Koncerti në kryeqytetin shqiptar ishte pjesë e turneut me të cilin tenori po promovon albumin e tij.

Agjenda e koncerteve të Pirgut përfshin qytete të shumta përfshirë Tokion, Moskën, Vjenën, Berlinin, Parisin e Neë Yorkun. “Il mio Canto” është nxjerrë në treg nga “Opus Arte” dhe ishte prezantuar në fund të muajit janar me rastin e interpretimit të Pirgut në operën “Traviata” në “Royal Opera House” të Londrës.

5 prill 2016

Teatri Bolshoi

Hector Berlioz

Tenor: Saimir PIRGU

Requiem – Grande Messe des morts, Op 5, H 75. ( mesha e madhe e të vdekurve)

Orkestra kombëtare e Capitole de Toulouse, France

Dirigjent Turgan Sokhiev

Kori i Teatrit Bolshoi

Mjeshtër Kori – Valery Borisov

https://www.facebook.com/events/605959649561409/

http://www.bolshoi.ru/en/performances/capitole-de-toulouse/

5 prill 2016, Teatri Bolshoi{:}