Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Shqipëria përfaqësohet në edicionin e 56-të të Ekspozitës Ndërkombëtare të Artit në Venecia 2015 me veprën “Trilogjia Shqiptare: Një Seri Stratagjemash të Tërthorta”, e artisti Armando Lulaj. Kjo vepër  përfaqëson përfundimin e një kërkimi shumë-vjeçar të artistit sa i përket periudhës së Luftës së Ftohtë në Shqipëri por edhe më gjerë, rolit të së kaluarës në të tashmen, kujtesës dhe eksperiencës historike – veçanërisht nëpërmjet arkivave, “trofeve” dhe “boshllëqeve” të së kaluarës. Vepra e parë në këtë cikël titullohet “It Ëears as It Groës”, kurse e dyta është e mirënjohura “Never” – që është shfaqur në ekspozita të rëndësishme ndërkombëtare. Vepra e tretë, “Recapitulation” do të prodhohet posaçërisht për Bienalen e Venecias.

 

Prezantimi mbi pavijonin shqiptar “Trilogjia Shqiptare: Një Seri Stratagjemash të Tërthorta” nga  artisti Armando Lulaj, kuruar nga Marco Scotini dhe asistent kurator Andris Brinkmanis, ka zgjuar interes si në lidhje me subjektin edhe me perspektiven se si artisti sheh, interpreton dhe prezanton në pavijon, historinë e komunizmit.

 

Realizimi i pavijonit shqiptar është rezultat i bashkëpunimit të artist, kuratorit dhe stafit të tyre me Ministrinë e Kulturës, si edhe stafit administrativ të ministrisë dhe institucioneve të tjera shtetërore.

Shqipëria përfaqësohet në edicionin e 56-të të Ekspozitës Ndërkombëtare të Artit në Venecia 2015 me:

 

Artist: Armando Lulaj

Mbikqyrës: Ministria e Kulturës së Shqipërisë

Kurator: Marco Scotini

Kohëzgjatja: 9 Maj 2015- 22 Nëntor 2015

Salla:  Arsenale di Venezia

Hapja dhe Press Konferencë: 6 Maj 2015

www.albanianpavilion.org{:}