Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Ekspozita ‘But what distinguishes the worst bees from the best of architects is this, that the bee raises his structure in imagination before she erects it in reality’ me Agim Balajn, përveç tematikës të ofruar nga interesimi, vrojtimi dhe hulumtimi artistik, paraqet vazhdimin e hulumtimin të skenës së artitdhe artistëve që janë vetë-edukuar dhe gjenden jashtë ndikimit të sistemit të krijuar nga institucionet arsimore, jashtë strukturave akademike të kulturës, por me ndikim në zhvillimet në art dhe kulturë. Vitet e kaluara nga kjo strukture me punën e tyre kanë dalë në sipërfaqe artistë dhe grupe artistësh që kanë sfiduar me punën e tyre kreative edhe jokonformizmin sistemin arsimor aktual, dhe jo vetëm këtë pjesë të establishmentit. Ekspozita është punë kuratoriale nga Albert Heta, Agim Balaj ka lindur në Prizren. Balaj është diplomuar në Fakultetin Ekonomik të Universitetit të Prishtinës. Agim Balaj ka qenë pjesë e ekspozitës 7: Agim Balaj dhe Dritëro Nikqi, (2013), Stacion -Qendra për Art Bashkëkohor Prishtinë.

20 shkurt – 21 mars 2015, Stacion, Prishtinë

Hapja: 20 shkurt 2015, ora 20:00{:}