Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Një qytet i cili prej 2005 ka statusin e trashëgimisë kulturore, duke u bërë pjesë e UNESCO-s. Ajo është një nga shembujt mbetur në Ballkan të qyteteve tregtare të stilit otoman. Paralelisht me Gjirokastrën antike po zhvillohet një tjetër Gjirokastër, ajo moderne, në pjesën e poshtme të qytetit, me ndërtime të reja.

Intervista e plotë: OraNews{:}