Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Më poshtë vijon tabela e financimit nga Ministria e Kulturës për projektet e mbështetura nga Thirrja për Projekt-Propozime 2016.

 

Nr Projekti Aplikuesi Shuma e mbështetur
1  “Albamono”– Teatër/Festival  ndërkombëtar i monodramës Shoqata Kulturore Artistike ‘Iliria’ 450.000 lekë
2 “Art House” – Art/Krijimtari/Edukim/Arti si eksperiencë dhe kërkim gjuhësor Adrian Paci 1.500.000 lekë
3 “Butrint 2000” –Teatër/ Festivali 14-të ndërkombëtar i teatrit Qendra Kombëtare e Teatrit Mesdhetar, Tiranë 800.000 lekë
4 “Don Kishoti”-Teatër/ Zhvillim skenik Shoqata artistike “Klaus’Film” 1.000.000 lekë
5 “Familja Tot”- Teatër/Zhvillim skenik Artlink 800.000 lekë
6 “Flauti magjik” – Muzikë/Festival/Zhvillim audiencash  me shkollat e mesme Klarineristët shqiptarë dhe improvizimi muzikor 400.000 lekë
7 “Këngët e Tokës”- Edukim artistik/ Muzikë/ Zhvillim audiencash Adriana Dizdari 400.000 lekë
8 “Kujtesa e ujit”- Teatër/Zhvillim skenik Rozina Kostani 400.000 lekë
9 Kinostudioja “Shqipëria e vjetër”- Letërsi/ Botim Gëzim Qendro 252.000 lekë
10 “Marta” – Teatër/Laborator eksperimental/Zhvillim skenik Shoqata Globart 890.000 lekë
11 “My name is Balkan”- Art kontemporan/Muzikë/Dance/ Festival Fondacioni Qendra M.A.M 800.000 lekë
12 “Pjeri dhe Ujku”-  Edukim artistik/ Zhvillim aftësive artistiko-kulturore Shoqata Radio 500.000 lekë
13 “Tollumbaci i lumtur në barkun tim”- Letërsi/ Botim Jolian Nole 300.000 lekë
14 “Tradhtitë”- Teatër/ Zhvillim skenik Ermela Ruri 400.000 lekë
15 “Verë në Epidamn”-Teatër/Festival Shoqata Kulturore “Eja në Teatër” 1.000.000 lekë
16 12 piktorë të peizazhit shqiptarë- Art pamor/ Ekspozitë Plener Art 264.000 lekë
17 Albania Dance Meeting Festival – Dance/ Festival ndërkombëtar i dancit kontemporan Shoqata “Durrës Beauty” 1.000.000 lekë
18 Arkivat në lëvizje – Film/ Shkollë verore/ Restaurim audiovisual Open Mind 300.000 lekë
19 Art Colony POGRADECI ’16 – Art pamor/ Krijimtari Shoqata ANTIK 461.000 lekë
20 Art Folk – Art Pamor/Kultura rome/Ekspozitë ASA 195.300 lekë
21 Art- Im- Pulse –Film/Festivali i filmit ballkanik dhe artit kulinar Art- Im- Pulse 800.000 lekë
22 Arti Kontemporan në  Zeta- Art Pamor/Ekspozitë Qendra Zeta 500.000 lekë
23 Arti, fëmijët dhe muzeu – Edukim artistik/ Trashëgimi/ Art pamor Giada Kuka 209.000 lekë
24 Aty ku dielli nuk perëndon-Teatër/Zhvillim skenik Saimir Gongu 300000 lekë
25 Aulona Interfolk Festival- Trashëgimi /Muzikë/ Festival Qendra Kulturore “Aulona”, Vlorë 200000 lekë
26 Balkan Contemporary music festival- Muzikë bashkëkohore/ Festival Albanian composers association 600.000 lekë
27 Balkan Teater Tirana Fest-Teatër/Festival/ Shfaqje Shoqata për Menaxhimin e Artit dhe Kulturës 1.400.000 lekë
28 Bunkerplis – Trashëgimi/ Art Fation Murati 300.000 lekë
29 Ciceroni virtual – Teknologji/ Art/ Kulturë Metroresearch 800.000 lekë
30 Çmimet Kult- Qendra –  Art&kulturë/Spektakël Akademia  Kult
31 Dea open air International Film Festival –Film/Festival ndërkombëtar Multimedia Studio 1.000.000 lekë
32 Different Trains Festival – Muzikë/Festival i muzikës së dhomës Different Trains 500.000 lekë
33 Doku TIF-Film/ Festivali ndërkombëtar i filmit dokumentar Albanian Art Institute 600.000 lekë
34 Festivali i 2-të ndërkombëtar i akuarelit -Art pamor/Festival/ Zhvillim audiencash Shoqata kulturore Vizart 750.000 lekë
35 Festivali i 13-të mbarëkombëtar i instrumentistëve të vegjël popullor, Fushë – Arrëz- Trashëgimi/ Festival/ Muzikë Shoqata Eko-turistike Pukë 200.000 lekë
36 Festivali i 54-të mbarëkombëtar i këngës për fëmijë Shkodër 2016” – Muzikë/Festival për fëmijë Shoqata Shpirti Artistik i Shkodrës 600.000 lekë
37 Revista Letrare “Saras” ; Letërsi/Botime/Revistë Shtëpia botuese “Saras” 600.000 lekë
38 Festivali Multikulturor- Art&Kulturë&Trashëgimi Njerëz dhe Ide 700.000 lekë
39 Festivali ndërkombëtar i filmit për fëmijë, për adoleshentë–Filmi animuar/Edukim Shoqata Anifest 400.000 lekë
40 Festivali i 11 ndërkombëtar i filmit për të drejtat e njeriut në Shqipëri – Filmi/Edukim me konceptet e të drejtave të njeriut – Art vizual OraFilm Marubi  300.000 lekë
41 Festivali Ndërkombëtar i muzikës së dhomës, Durrës – Festival/ Muzikë Shoqata kulturore ” Arti dhe kultura Italo Shqiptare 800.000 lekë
42 Festivali Ndërkombëtar Operistik “Marie Kraja” –Arti lirik operistik Shoqata “Kulturë – Media – Art” 1.250.000 lekë
43 Festivali Ndërkombëtarë i Kitarës së Tiranës, Edicioni 4-Festival/Muzikë Guitar Foundation of Albania 700.000 lekë
44 First Step Film Fest #3 – Festival/ Filmi/ Festivali Ndërkombëtar i Filmit për Studentë Shtëpia filmike “d’ART” 500.000 lekë
45 Fjalor rromisht –shqip-rromisht – Letërsi/ Botim Rromani Baxt Albania RBA 400.000 lekë
46 Fotografia e 21-të- Art pamor/ Fotografi/ Terapi përmes artit Qendra shqiptare për Shërbime Psikologjike dhe Terapeutike 200.000 lekë
47 Frymëzime nga pena e Kadaresë- Letërsi/ Edukim/ Zhvillim audiencash Open doors 400.000 lekë
48 Hapësira MIZA Art Gallery- Art Pamor/ Ekspozitë Miza Gallery 300.000 lekë
49 International Festival “JAZZ in Albania & World Music” edicioni 5- Festival/ Muzikë jazz Shoqata  “Syri blu” 600.000 lekë
50 International Festival Brass- Festival/ Muzikë Shoqata “Artistët interpretë” 500.000 lekë
51 Javët e Arkitekturës në Tiranë 2016: Në mes të “Amerikave dhe Azisë”- Arkitektura pas globalizmit- Art pamor/ Design/ Ekspozitë Universiteti Polis 500.000 lekë
52 Kaba 2.0 festival – Muzikë,branding Albania Rek Remont Kapital 1.200.000 lekë
53 Këngët e Pafajësisë William Blake– Teatër/Kërkim alternativ Armela Demaj 390.000 lekë
54 Koncert për piano dhe orkestër Cesar Frank- Muzikë/ Koncert Milen Nikolla 500.000 lekë
55 Kronikë në Dropull- Trashëgimi/ Art/Kulturë Connext SHPK 414.000 lekë
56 Laborator i diskursit kritik shqip – Letërsi/ Kritikë/Hulumtim Elona Pira 400.000 lekë
57 Lugina e qendrës- Art Pamor/ Ekspozitë Instituti i Studimeve Politike 210.000 lekë
58 “Laurette de Paname”-Spektakël-Kabare Aleanca Franceze  e Tiranës sallë dhe foni pranë një institucioni varësie të MK
59 Maratona e muzikës violinistike, Edicioni VI-të-Festival/ Muzikë/Festival Shoqata “Bota e Artit” 276.000 lekë
60 Mbështetje për seksionin art dhe kulturë të revistës“Europa” ; Botime/Revistë Instituti Shqiptar i Studimeve Ndërkombëtare 400.000 lekë
61 Muzika e dhomës dhe krijimtaria e saj- Muzikë/Krijimtari/Koncerte Shoqata Kulturore “Skampa” 400.000 lekë
62 Na t’birtë e shekullit të ri- Teatër/Zhvillim skenik Alma Hoti 400.000 lekë
63 Në kujtim të Ardian Klosit- Letërsi/ Botime/Promovime Shtëpia Botuese “Fjala” 1.430.000 lekë
64 New Energy/Energji–  Teatër/ Teatri alternativ, zgjerimi i veprimit Shoqata Europiane e Teatrit Bashkëkohor Shqiptar A.T.K 520.000 lekë
65 “Një jetë me ty”-Teatër/Zhvillim skenik Erion Kame 450.000 lekë
66 Oda Dibrane –Trashëgimi/ Festival Qendra Kulturore Peshkopi 400.000 lekë
67 Organizimi i festivalit letrar për të rinj “Tiranë 2016” (Edicioni II); Letërsi/Festival “Toena” 501.460 lekë
68 Panairi i XIX i librit “Tirana 2016”; Letërsi/Botime/Promovime Shoqata e botuesve shqiptarë 1.000.000 lekë
69 Përmeti multikulturor 2016- Trashëgimi/ Muzikë CIOFF 200.000 lekë
70 Poeteka- Letërsi/Botime/Rezidencë / Revistë Shoqata  Poeteka 1.500.000 lekë
71 Programi i Residencave AIR-LAB –Art Bashkëkohor/ Rezidencë Instituti i Artit Bashkëkohor Tiranë,TICA 600.000 lekë
72 Qilimat me motive autentike shqiptare- Trashëgimi/ Krijimtari Shoqata e Stilistëve Shqiptarë 414.000 lekë
73 Revista Aleph –Letërsi/ Botim/ Revistë Shoqata Klub Aleph 800.000 lekë
74 ” Rrënjë të largta –Muzikë/ Trashëgimi/ Koncerte Gjenerata e re 500.000 lekë
75 Rock Simphony concert- Muzikë/ Koncert rock simfoni Fondacioni i Olimpit 500.000 lekë
76 Rock Stock Festival-Days for music and friends- Muzikë rock/ Festival Youth 4 Society 400.000 lekë
77 Romanca Shqiptare- Muzikë/ Festival/ Koncerte Haig Zacharian/Endri Sina 400.000 lekë
78 Rrugëtim virtual i GKA, MK dhe Kalasë së Krujës –Teknologji/ Trashëgimi/ Kulturë Cross Culture 300.000 lekë
79 Rrëfimi i legjendave – Letërsi/ Trashëgimi/ Edukim Admira Poçi 488.500 lekë
80 Sabbat 2016, “Punëtori mbi mjeshtërinë e shkrimit në prozë dhe poezi”/ Letërsi /Krijimtari Luljeta Leshanaku 500.000 lekë
81 “Shirli Valentinë”-  Teatër/Monodramë Olta Daku  400.000 lekë
82 Shkodra Fest- Muzikë/ Teatër Elsamed Senaj 300.000 lekë
83 Skulptura e parkut 2016 – Art Pamor/ Skulpturë/ Krijimtari Genti Tavanxhiu 400.000 lekë
84 Të jetosh me 47 kromozone- Art Pamor/ Fotografi/ Ekspozita DSA 300.000 lekë
85 Të lexojmë qytetin –Letërsi/ Edukim/ Lexime Shtëpia Botuese “Albas” 400.000 lekë
86 The first solo show- Art Pamor/Rezidencë arti bashkëkohor/Zhvillim kapacitete Tirana Art Lab 450.000 lekë
87 Tinguj dhe Monumente- Art/ Trashëgimi/ Koncerte Gëzim Belegu 480.000 lekë
88 Tirana 48 hour Film Project –Film/Krijimtari/Zhvillim kapacitete Shoqata për zhvillimin e turizimit kulturor 300.000 lekë
89 Tirana Lexon – Letërsi /Debat/Lexime Instituti për Demokraci, Media dhe Kulturë 394.000 lekë
90 “Trillet e Mozartit”-Festival/ Muzikë dhome Boom Boom events 700.000 lekë
91 T’u lexojmë që të lexojnë- Letërsi/Lexime/Edukim Botime Pegi 396.000 lekë
92 Vox Baroque ed. III – Festival/Koncerte Qendra Vox Baroque 1.200.000 lekë

{:}