Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Ministria e Kulturës së Shqipërisë, nëpërmjet anëtarësimit në “Bienalen e Artistëve të Rinj nga Evropa dhe Mesdheut” (BJCEM), si dhe pas aprovimit të kandidaturës të Tiranës dhe Durrësit si vendi që do të mirëpresë Artistët e Rinj nga Evropa dhe Mesdheu për vitin 2017;

Informon se, në kuadër  të  politikave promovuese për artistët e rinj dhe zgjerimit të bashkëpunimit kulturor në Rajonin e Mesdheut e më gjerë, lancon thirrjen e hapur për pjesëmarrje të artistëve të rinj shqiptarë në dy projekte;

 

1.      Thirrja: MOTEL TROGIR: ‘The East is west of the West’

Vendi rezidencës: Trogir/Split, Kroaci

Koha e rezidencës: September 11-15.2016

Data e fundit e aplikimeve: 24 korrik  2016

Infon, thirrjen e hapur dhe formën e aplikimit mund ta gjeni këtu:

http://www.kultura.gov.al/al/newsroom/lajme/bjcem-thirrje-e-hapur-motel-trogir

http://www.bjcem.org/motel-trogir-east-is-western-from-the-west-open-call/

2. Thirrja: La Ville Ouverte |Mediterranean Landscapes

 

Vendi rezidencës: Itali (Tuscia dhe Tigullio) dhe Slloveni (Ljubljana)
Koha e rezidencës: Tetor/Nëntor 2016

Data e fundit e aplikimeve: 11 Shtator 2016
Infon, thirrjen e hapur dhe formën e aplikimit mund ta gjeni këtu:
http://www.bjcem.org/open-call-la-ville-ouverte-mediterranean-landscapes/

 

Artistët, pjesëmarrës nga vendet anëtare të rrjetit “BJCEM”, të përzgjedhur në dy projektet e mësipërme si dhe projektit “A Natural Oasis?|Summer School” lançuar në portalin zyrtar të Ministrisë së Kulturës në të cilin Shqipëria dhe Kosova përfaqësohen nga kuratorja Eremire Krasniqi, do të kenë mundësi të jenë pjesë e Bienales së Artistëve të Rinj nga Evropa dhe Mesdheu 2017, dhe do të  konsiderohen si kuota shtesë për çdo vend anëtar në këtë Bienale.

 

Suksese!{:}