Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Shtëpia e Shkrimtarëve dhe Përkthyesve Letrarë mirëpret autorët e ballkanit në programin “Tirana in Between”.
FALË MBËSHTETJES NGA TRADUKI DHE MINISTRIA E KULTURËS SË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË
PËR TË TRETIN VIT RADHAZI KRYEQYTETIT I RIKTHEHET PROJEKTI KULTUROR ‘TIRANA IN BETWEEN’.
Gjashtë autorë i bashkohen për një muaj jetës së kryeqytetit për të ndarë me artistët shqiptarë përvojat, projektet letrare, mendimet, ndjeshmëritë, intimitetin, për të bashkëpunuar në pasurimin e skenës kulturore, për ta pranuar “TJETRIN” që jeton pranë nesh dhe që deri më sot ka qenë i panjohur, i huaj, i largët.
KY PROJEKT ËSHTË PJESË E PROGRAMIT TË REZIDENCAVE QË OFROJNË RRETH VETES NJERËZIT E LETRAVE NGA EUROPA JUGLINDORE.
PROJEKTI ORGANIZOHET NGA POETEKA.

Lista e fituesve:
Dasa DRNDIC – KROACI
Theodora DIMOVA – BULLGARI
Risto LAZAROV – MAQEDONI
Dragana TRIPKOVIC – Mal I ZI
Dan COMAN – RUMANI
Bojan KRIVOKAPIC – SERBI{:}