Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Trupa e Baletit të Teatrit Kombëtar të Operas, Baletit dhe Ansamblit ka nisur një turne 2- javor në disa nga qytetet e Italisë. Trupa jonë do të prezantohet me Baletet “La Sylphide”, “Coppelia” dhe “La Stravaganza”,  të koreografëve  Angjelin Preljocaj dhe Ilir Kerni. Mediat italiane të Brescia-s dhe Como-s I kanë kushtuar një vëmendje të veçantë profesionalizmit të trupës së baletit shqiptare, duke e cilësuar “trupë profesionale që prezanton me teknikë të lartë kërcimi si repertorin klasik ashtu edhe atë të dancit kontemporan”.

Qytetet që do të mirëpresin trupën e baletit të TKOBAP do të jenë Como, Brescia, Rovigo, Bergamo dhe Pavia . 7 shfaqje në teatrot e rëndësishëm të Italisë.

Një nga synimet e TKOBAP ka qënë gjithmonë krijimi i një teatri të repertorit, për të patur produksione të rëndësishme dhe emra te njohur si koreografi Angjelin Preljocaj me të cilat mund të përfaqësohemi denjësisht edhe në skenat e huaja.

Como/Teatro Sociale

4 Dhjetor 2015, Ora 20.30 Coppelia/La Stravaganza

 Brescia/ Teatro Grande

5 Dhjetor 2015, Ora 20.30 La Sylphde

6 Dhjetor 2015, Ora 15.30 La Sylphde

Rovigo/Teatro Sociale

8 Dhjetor 2015, Ora 16.00 Coppelia/La Stravaganza

Bergamo/Teatro Donizetti

11 Dhjetor 2015, Ora 20.30 Coppelia/La Stravaganza

12 Dhjetor 2015, Ora 15.30 Coppelia/La Stravaganza

Pavia/Teatro Fraschini

13 Dhjetor 2015, Ora 21.00 La Sylphde{:}