Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Tiranë – Dita Botërore e diversitetit kulturor festohet praktikisht në gjithë botën, që nga nëntori i vitit 2001, muaj në të cilin Asambleja e Përgjithshme e Deklaratës Universale të UNESCO-s mbi Diversitetin Kulturor, në një nga rezolutat e saj, shpalli 21 Majin si ditën në të cilën festohet dhe reflektohet mbi vlerat e diversitetit kulturor dhe “të jetuarit sëbashku”.

Artikulli i plotëgazetaidea.com