Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Ekspozita “Udhëtim në qytetin Kadarean”  pas rrugëtimit në Kosovë do të prezantohet për publikun gjirokastrit, me pjesëmarrjen e vetë shkrimtarit të mirënjohur, Ismail Kadare, i cili pritet të vizitojë “Shtëpinë  Kadare” qendër kulturore, muzeale dhe rezidenciale. Ekspozita  ndërton një rrugëtim të kryqëzuar mes tekstit dhe imazhit, duke bërë të perceptueshëm për publikun një nga specifikat më interesante të veprës së Ismail Kadaresë: shkrimin e qytetit;  që nga Gjirokastra e përjetshme e romaneve Kronikë në gur, Breznitë e Hankonatëve;  Çështje të marrëzisë; Darka e gabuar, etj deri te Tirana me “bulevardin Broadway”; Stambolli me “Aya Sofinë”; Moska e flirteve dhe Parisi letrar.

Konferenca “ Ismail Kadare: leximi dhe interpretimi”  (14 maj; ora 11, odaja “Shtëpia Kadare”, Gjirokastër). Tryeza do të bashkojë kontributet më të fundme mbi studimin dhe interpretimin e veprës së Ismail Kadaresë, përmes pjesëmarrjes së akademikëve, studiuesve, pedagogeve e shkrimtareve, me pjesëmarrjen e studiuesve Matteo Mandala, etj.

Hapja e ekspozitës, 13 maj, ora 11:00, “Shtëpia Kadare”, Gjirokastër{:}