Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Këshilli i Miratimit të Projekteve, në mbledhjen e tij të datës 15.10.2014, shqyrtoi projektet për filma artistikë me metrazh të gjatë.

Pas kryerjes së procedurës së votimit, Këshilli i Miratimit të Projekteve, vendosi të shpallë fitues këto projekte:

1. “Gold”, skenari dhe regjia Bujar ALIMANI, producent “‘90 Production”.
2. “Ndërkombëtarët”, skenari Ylljet ALIÇKA, regjia Pluton VASI, Ervin KOTORRI, shtëpia kinematografike “Art Film P&D”.
3. “Të thyer”, skenari dhe regjia Edmond BUDINA, shtëpia kinematografike “AB Film”.
4. “Në anën tjetër të detit”, skenari Pierre MAILLARD, Spartak PECANI, regjia Pierre MAILLARD, shtëpia kinematografike “Eclipse S.A. Film Production”.

– Gjithashtu, u miratua financimi për zhvillim të këtyre projekteve:

1. “Një kohë pa dashuri”, skenari dhe regjia Kristaq MITRO, shtëpia kinematografike “ALBASKY”.
2. “Kutia”, skenari dhe regjia Artan MINAROLLI, shtëpia kinematografike “Bunker Film”.

– Projektet e financuara për zhvillim, do të paraqiten në Qendrën Kombëtare të Kinematografisë për shqyrtim nga KMP, jo më vonë se data 30 Qershor 2015.{:}