Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit

Kalendari Mujor i Aktiviteteve 2024!

Kalendari Mujor i Aktiviteteve 2024! Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit bën të ditur kalendarin mujor të aktiviteteve kulturore të muajit maj, për vitin 2024, duke nisur që nga data 9 deri më 31 Maj. Në këtë kalendar është...

Përfundon restaurimi i kalasë së Lezhës

LEZHË- PUNIMET PËR RESTAURIMIN E PJESSHËM TË KALASË SË LEZHE TASHMË KANË PËRFUNDUAR DHE KY OBJEKT ËSHTË I AKSESUESHËM PËR VIZITORËT DHE TURISTËT. A1 REPORT  ...

“Të njohim Shqipërinë”, Gjirokastra, Kronikë në gur

Një qytet i cili prej 2005 ka statusin e trashëgimisë kulturore, duke u bërë pjesë e UNESCO-s. Ajo është një nga shembujt mbetur në Ballkan të qyteteve tregtare të stilit otoman. Paralelisht me Gjirokastrën antike po zhvillohet një tjet...

Bienalja e arkitekturës në Venecia

‘Beyond Entropy’ ftoi dy artistë të mirënjohur të Shqipërisë, Adrian Paci dhe Edi Hila për të prezantuar punime emblemtatike mbi temën “Fundamentals- Absorbing Modernity: 1914-2014”. Artikulli i Plotë: MyArtGuides ...

Potenciali i Shqipërisë

Në 2014-n, Bienalja e Arkitekturës në Venecia paraqet një pjesë të jetës së njeriut që vështron krijimet e tij. Pavijoni i Shqipërisë këtë vit titullohet “Potential Monuments of Unrealised Futures” (Monumente të Mundshëm Ardhmëri...

Arkitektura në Bienalen e Venecias

Bienalja e Arkitekturës në Venecia ka kërkuar nga pavijonet kombëtare një rilexim të arkitekturës, përgjatë shekullit të fundit dhe ide dhe motivime për të ardhmen. Kronika e Plotë: ABCNews ...

Në Venecia për Bienalen e Arkitekturës

Arkitektura dhe shoqëria, arkitektura dhe aktualiteti, arkitektura dhe botët e ndryshme që rrethojnë sot njerëzimin. Artikulli i plotë: TouringClub ...